150 Palestijnse fabels

Feiten voor een beter begrip van het conflict tussen de Arabieren en Israël.

Samenvatting

U kent ze vast wel, een aantal van de vele slogans van de Palestijnse propaganda zoals: “De Palestijnse terreur is een logisch gevolg van de bezetting”, “Israël is opgericht vanwege het schuldgevoel van het Westen over de Holocaust” en “De nederzettingen maken vrede onmogelijk”.

Hebt u daarbij niet soms gedacht: er klopt iets niet, maar wat? En waar komt dit conflict vandaan en waarom lijkt er geen oplossing mogelijk? Dit boek geeft u daar de antwoorden op.

Het blaast de wolk van Palestijnse propaganda weg en geeft de echte, controleerbare feiten. Elke fabel is bovendien voorzien van een foto die in een oogopslag laat zien waarom de Palestijnse bewering een fabel is. De paragrafen zijn alfabetisch op trefwoord gesorteerd, zodat het ook als naslagwerk is te gebruiken.


Honderdvijftig onzinnige en toch steeds maar weer terugkerende beschuldigingen tegen Israël. Het laat zien hoe diep de haat zit.

“Op dit prachtige boek heb ik gewacht, het is zo fantastisch geschreven en dit is nu zo nodig. Ik ben er diep van overtuigd, dat Israël niet het probleem is, laat staan de oplossing van het probleem. Golda Meir, de wijze Israëlische premier, die helaas zo actueel is als de dag van vandaag, schreef in haar dagboek: ‘Simpelweg is de kern van het probleem de Arabische houding ten opzichte van het bestaan van Israël. Zij willen ons hier niet. Dit is het waar het nog over gaat! Het is waar dat zij ons niet willen in Nabloes en Jenin. Zij willen ons helemaal nergens’.” Professor dr. Hans Jansen, auteur van het standaardwerk ‘Christelijke theologie na Auschwitz’ en verbonden aan het Simon Wiesenthal Instituut in Brussel

 

 

( https://www.bol.com/nl/p/150-palestijnse-fabels/9200000046472251/ )

 

Recensie(s)

In dit boek geeft Likoed Nederland-voorzitter Tom van Bemmelen zijn pro-Israëlische visie op een aantal feiten en gebeurtenissen uit dit langlopende conflict in het Midden-Oosten. Alfabetisch gerangschikt geeft hij achtergrondinformatie over zaken als het Arabisch antisemitisme, het VN-delingsplan, de Gaza-blokkade, de Holocaust, de Islamitische Staat, kritiek op Israël, de Onafhankelijkheidsoorlog 1948 en de gevolgen daarvan, oorlogsmisdaden door beide partijen, het recht op terugkeer van de Palestijnen, de tweestatenoplossing, de Westbank-aanspraken, het zionisme en de jodenhaat. Het boek is voorzien van een uitgebreide literatuurlijst en enige zwart-witafbeeldingen. Voor een beperkt publiek. Voor lezers die een meer objectieve benadering van de genoemde feiten zoeken, is ‘The Iron Wall’ (2000) door een aantal Israëlische historici onder leiding van Avi Shlaim een betere keus. Zij geven een gedetailleerd overzicht van de gebeurtenissen vanaf het ontstaan van het zionisme tot aan heden.

E. Westerhuis