Bart Repko in Jeruzalem overleden

Bart Repko in Jeruzalem overleden

Bart Repko in Jeruzalem overleden 850 569 VISFER

Bart Repko zeer onverwachts op 69-jarige leeftijd overleden aan een hersentumor. Bart woonde al jaren Jeruzalem en had veel liefde en passie voor Israël en het joodse volk. Dagelijks liep hij over de oude muren van Jeruzalem. Daar proclameerde hij hardop bijbelteksten over Israël.

Bart begon zijn carriëre als grafisch ontwerper. Jarenlang heeft hij zijn eigen art studio geleid in Soest. Aan het begin van de Aliyah (uittocht) van de Russische Joden werd Bart door Dirk-Jan Bijker van de Evangelische Omroep in de gelegenheid gesteld om een TV documentaire te maken over deze Aliyah.

Hij verbleef daartoe een maand lang bij een Russisch Joods gezin en maakte van nabij hun emotionele afscheid van familie en vrienden in Rusland en de reis naar Israël mee. Deze documentaire (USSR Good-bye) werd door de Jewish Agency beschreven als het meest treffende document dat over de Russische Aliyah is gemaakt.

Bart deed de ontwerpstudio van de hand en wierp zich volledig op het maken van inhoudelijke TV programma’s. Documentaires werden gemaakt in landen als Cambodja, Ruanda (Hutu’s en Tutsi’s), Madagaskar, Kongo (Pygmeeën), Noord-Ierland (IRA), Argentinië (Maximum Security Prison), Colombia (guerrilla’s), Peru (Lichtend Pad/guerrilla’s) en vele andere. De laatste jaren was Bart betrokken bij het, inmiddels ter ziele gegane, EO kinderprogramma ‘Mir@kel’.

Joke is naast een geweldige moeder van 3 dochters en 1 zoon, een grote steun geweest bij het TV productiebedrijfje van Bart. Joke was, tot haar vertrek naar Jeruzalem, werkzaam in een damesmodezaak. Jarenlang koestert Joke al een diepe verbondenheid met Israël. Jeruzalem is de stad waar haar hart klopt.

De liefde voor Israël en de Joden werd er bij Bart als kind al met de paplepel ingegoten. Zijn moeder was de meest toegewijde fan van Israël; kwam je aan Israël. Dan kwam je aan haar…

De liefde voor Israël werd met de jaren alleen maar krachtiger; steeds meer werden Joke en Bart ervan overtuigd dat veel beloften van God, zo veelvuldig beschreven in Zijn Woord, in deze dagen voor onze ogen tot vervulling komen.

Hoewel Israël steeds meer alleen komt te staan en zelfs veel kerken hen in de kou laten staan, zijn Bart en Joke er van overtuigd dat een krachtige groep gelovigen zich met (com)passie vierkant achter Israël zal opstellen.

Het idee om NeverBeSilent te beginnen werd Bart tijdens een bezoek aan Jeruzalem ingegeven. Na het lezen van Jesaja 62 werd hij er van overtuigd dat hij, samen met grote groepen (jonge) mensen de oproepen in dit betreffende Bijbelgedeelte zou moeten beantwoorden.

Bart en Joke hebben 4 kinderen en 7 kleinkinderen.