Covid-19 en de Spaanse Griep

Covid-19 en de Spaanse Griep

Covid-19 en de Spaanse Griep 770 433 VISFER

Bron: Maurice de Hond

Een advies van een wetenschappelijke adviesraad van de regering, namelijk de Centrale Gezondheidsraad.

  1. Laat bij dag en nacht steeds zoveel mogelijk, overal verse lucht in uw woning toe.
  2. Laat iedereen naar vermogen meewerken om voortdurend sterk te ventileren op plekken waar veel mensen bijeenkomen, zoals op scholen, kantoren, fabrieken, winkels, kazernes, boten, trams, treinen etc.
  3. Wees niet bang voor de sterke tocht, want bedenk dat die het virus kan verdrijven, die anders in de ruimte blijft hangen en daardoor de besmetting zou kunnen overbrengen.

Maar het blijkt een OUD advies te zijn. Niet van oktober 2020, maar van juli 1918. Het betrof niet Covid-19, maar de Spaanse Griep.

Het is wel gepubliceerd. Dit is die aanbeveling zoals die op 15 juli 1918 in De Telegraaf stond.

Want wat in 1918 gold voor het influenzavirus hoeft natuurlijk anno 2020 niet te gelden voor het Covid-19 virus. Dat door de lucht zweven van het Spaanse Griep virus was in 1918 natuurlijk veel makkelijker, omdat er toen nog amper luchtverkeer was. Nu is er wel veel verkeer in de lucht. Dus het is veel efficiënter voor het Covid-19 virus om zich anno 2020 via grote druppels en via voorwerpen te verplaatsen dan in de lucht te blijven zweven.

Het is toch geweldig om te zien hoe de wetenschap zich in die meer dan 100 jaar in Nederland heeft ontwikkeld. Waarbij ook blijkbaar ontdekt is dat het Covid-19 virus als het eenmaal in Nederland is, zich anders gedraagt dan in andere landen. Zou dat misschien komen omdat we zo een vlak land zijn?

En die Amerikaanse wetenschappers als Linsey Marr en Jose-Luis Jimenez zijn natuurlijk van laag niveau. Dat ze zo dom zijn om te beweren dat zowel influenza als Covid-19 zich vooral via microdruppels verspreiden! Dat is natuurlijk niet waar. Het WHO zegt het zelf. En voor Nederland geldt zoiets helemaal niet!