De ‘Bijbeltoespraak’ van de Israëlische ambassadeur bij de VN gaat viraal

De ‘Bijbeltoespraak’ van de Israëlische ambassadeur bij de VN gaat viraal

De ‘Bijbeltoespraak’ van de Israëlische ambassadeur bij de VN gaat viraal 970 450 VISFER

Een video van ambassadeur Danny Danon die de bijbel vasthoudt en het recht van het Joodse volk op Israël bevestigt, is vertaald in meerdere talen, waaronder het Turks.

De toespraak van Danny Danon van enkele weken geleden heeft een nieuw leven op sociale media en YouTube gekregen, omdat vertalingen in verschillende talen de ‘bijbelse rede’ hebben voortgestuwd tot ver buiten de muren van het gebouw van de Verenigde Naties. Danon droeg een Keppela en las uit de Bijbel en verdedigde het recht van Israël op het land Israël .

Sindsdien hebben vertalingen in het Spaans, Pools, Frans, Portugees en Turks het internet doorkruist. Vorige week, op de Onafhankelijkheidsdag van Israël, bracht CNN Danon ertoe om de toespraak te bespreken waarin hij de historische en morele aanspraken van de Joodse staat op het land herhaalde dat veel lokale Arabische inwoners zouden willen zien als Palestina.

Een Palestijnse mediabedrijf publiceerde een lange redactionele afwijzing van de toespraak.

“Uit het boek Genesis;
tot de Joodse exodus uit Egypte; om de Thora te ontvangen op de berg Sinaï; aan de poorten van Kanaän; en tot de realisatie van Gods verbond in het Heilige Land van Israël; de Bijbel schildert een consistent beeld. De hele geschiedenis van ons volk, en onze connectie met Eretz Yisrael, begint hier precies, “verklaarde Danon bij de VN-Veiligheidsraad in New York. De wapenstilstandslijnen van 1948 die het einde betekenden van de onafhankelijkheidsoorlog, werden nooit beschouwd als internationale grenzen. Het waren gewoon lijnen die het einde van het eerste gevecht in de Arabische oorlog tegen Israël aanduidden, “zei Danon.


“Het waren de Arabieren die erop stonden dat de wapenstilstandlijnen geen permanente grenzen zouden zijn,” voegde hij eraan toe.

“Omdat deze lijnen geen grenzen zijn, overschrijden de Joodse gemeenschappen in Judea en Samaria tot op de dag van vandaag geen internationale grenzen. Ze zijn gebouwd op strategisch land voor de veiligheid van Israël en, zoals overeengekomen door de partijen in de Oslo-akkoorden, zouden worden geclassificeerd als problemen met de definitieve status, “besloot hij.

Over de kwestie van veiligheid merkte hij op dat Arabische leiders al vóór de bouw van nederzettingen geweld hadden gekozen. De PLO werd opgericht in 1964, drie jaar voorafgaand aan de Zesdaagse oorlog in 1967. “Wat moesten ze vóór 1967 bevrijden? En in 1964 bestond er geen enkele nederzetting in Judea en Samaria, en ons bestaansrecht werd nog steeds afgewezen, “zei hij.

Palestijnse ambassadeur bij de VN Riyad Mansor die sprak voordat Danon zei dat het de Palestijnen waren die een historisch en wettelijk recht op het land hadden.
In een vervolggesprek van  zijn VN-toespraak vertelde Danon aan Becky Anderson van CNN dat hij territorialiteit niet zag als een intelligente manier om vrede te bereiken. “Het feit is dat Israël zich in 2005 volledig terugtrok uit Gaza, we hebben er geen zogenaamde nederzettingen, geen bezetting in Gaza, nam Hamas een ​​paar maanden nadat we Gaza verlieten alles over en kijk vandaag wat er gebeurd is: oorlogsmisdaden, gericht tegen de Israëlische burgerbevolking terwijl men zich verschuilt achter de arme bevolking van Gaza “

Als ambassadeur sinds 2015 diende Danon eerder als plaatsvervangend minister van Defensie.