De misleiding slaat toe

De misleiding slaat toe

De misleiding slaat toe 814 481 VISFER

Religieuze leiders bidden in Jeruzalem voor het einde van de coronaviruspandemie

De leiders die zich op het terras van het King David Hotel in de hoofdstad met uitzicht op de oude stad Jeruzalem verzamelden, lazen gezamenlijk hetzelfde gebed in hun respectievelijke liturgische talen.

Bron: The Jerusalem Post.

Opperrabbijnen, patriarchen, aartsbisschoppen, imams en sjeiks verzamelden zich woensdagmiddag in Jeruzalem om een gezamenlijk gebed tot god te bidden om het lijden te verlichten dat de coronaviruspandemie over de hele wereld heeft veroorzaakt.

De leiders die zich op het terras van het King David Hotel in de hoofdstad met uitzicht op de oude stad Jeruzalem verzamelden, lazen gezamenlijk hetzelfde gebed in hun respectievelijke liturgische talen en vroegen om goddelijke barmhartigheid.

“God, U die ons in hongersnood heeft gevoed en ons veel heeft gegeven, U hebt ons van de pest ontdaan en ons bevrijd van een ernstige en langdurige ziekte – Help ons,” bidden de religieuze leiders.

“Tot nu toe heeft uw barmhartigheid ons geholpen en uw goedheid heeft ons niet in de steek gelaten, daarom smeken en verzoeken wij U ons te genezen, heer en wij zullen genezen worden, Red ons en wij zullen gered worden, want u bent onze glorie”.

Aanwezig waren onder andere Sefardische hoofdrabbijn Yitzhak Yosef; Asjkenazische hoofdrabbijn David Lau; Grieks-orthodoxe patriarchaat van Jeruzalem Theophilos III; apostolisch administrator van het Latijns patriarchaat van Jeruzalem Aartsbisschop Pierbattista Pizzaballa; hoofd van de Organisatie van Imams uit Zuid-Israël Imam Sjeik Jamal el Ubra, Imam Sjeik Agel Al-Atrash en Druzisch geestelijk leider Sjeik Mowafaq Tarif.

De religieuze leiders spraken zich ook uit tegen de xenofobie en het racisme die volgens hen de pandemie van het coronavirus hadden verergerd.

Na de gezamenlijke voordracht van het gebed merkte Lau op dat de Bijbel verwijst naar Jeruzalem als een huis van gebed voor alle volkeren.

“De ziekte maakt geen onderscheid tussen Joden en niet-Joden, mannen of vrouwen, dus kwamen we samen en in verschillende talen, maar met één hart [voor] god om te vragen om de epidemie te stoppen, om de zieken te laten herstellen, de gezonde niet ziek te laten worden en de vreugde om terug te keren naar onze wereld,” zei Lau.

Yosef verklaarde dat “alles van god is” en dat “alles wat god doet het beste is”, en voegde eraan toe dat de pandemie vereiste dat de mensheid “ons wakker maakt en versterkt in onze relatie tussen de mens en zijn medemens en tussen de mens en god, en tot god bidt om deze ziekte te stoppen”.

Pizzaballa nam ook nota van de Bijbelse beschrijving van Jeruzalem als een huis van gebed voor alle volkeren, en zei dat het daarom belangrijk was “dat we hier in Jeruzalem voor alle mensen samen bidden, waarbij hij opmerkte dat de pandemie “geen grenzen kent van ras, religie of politieke grenzen”.

Vervolg Pizzaballa “Maar deze situatie heeft iets heel snel mogelijk gemaakt, voor joodse moslims en christenen, om samen hetzelfde gebed te zeggen, en ik hoop dat dit doorgaat na het coronavirus [epidemie], want we moeten hier in Jeruzalem samen bidden voor alle volken van de wereld”.

Ook in Spanje: roept de muezzin nu vanaf de kathedraal op tot gebed. Waar anders kerkklokken in de stad Lleide (Catalonië) de gelovigen tot gebed oproepen, weerklinkt sinds de corona-crisis de roep van de muezzin.

De kathedraal La Seu Vella is het beroemde symbool van de stad Lleida in Catalonië. De kathedraal op een heuvel torent hoog boven de stad uit en verkondigt de grote katholieke traditie van Catalonië. Van daaruit roept nu de muezzin op tot gebed. De opname documenteert het inpalmen van de oude kathedraal door moslims, die vanaf daar tot het islamitisch gebed oproepen.

Bron: https://philosophia-perennis.com  Door: David Berger