Eenzijdig benadelen van Israël

Eenzijdig benadelen van Israël

Eenzijdig benadelen van Israël 640 423 VISFER

Vorige week vrijdag (10 juli) kwamen opnieuw twee ambtenaren van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) op bezoek bij het Israël Centrum in Nijkerk. Met twee opdrachten: checken of hun voedselveiligheidsplan op orde is, en hen vertellen dat ze waarschijnlijk een boete gaan krijgen voor onjuiste etikettering van hun Hebron-wijnen. Het Israël Producten Centrum is geschokt dat de NVWA opnieuw eenzijdig de Joodse staat Israël wil benadelen. De NVWA staat onder druk door onder meer een lastercampagne van de BDS-beweging (= Boycot, Desinvestering en Sancties tegen Israël). Een beweging die in enkele landen (waaronder Duitsland) zelfs verboden is vanwege de antisemitische grondslag ervan.


Want wijn uit Hebron mag niet het label ‘Product uit Israël’ dragen volgens de Europese richtlijnen. De eenzijdige focus tegen Israël veroorzaakte behoorlijk wat opschudding, tot in de Tweede Kamer aan toe. In 2019 stelden de SGP en ChristenUnie kamervragen over de kwestie. Op 14 november 2019 werd een motie van Joël Voordewind aangenomen door een meerderheid in de Tweede Kamer, waarin opgeroepen wordt om Israël niet eenzijdig te veroordelen.

Echter, het Kabinet Rutte (waar dus ook het CDA en de Christen Unie deel van uitmaken) koos ervoor om deze motie naast zich neer te leggen… Mooie democratie..
Joël Voordewind heeft z’n best gedaan zoals altijd als het Israél betreft, maar de CU als partij (bang voor een kabinetscrisis ??) had dit toch niet mogen accepteren vind ik..

“Made in Israël” mag dus niet, maar “Made in China” kan wél (!) ondanks het feit dat ze miljoenen christenen vervolgen; een miljoen Oeigoeren hebben op gesloten in concentratiekampen; Tibet bezet houden en de inwoners van Hongkong geleidelijk aan hun vrijheid ontnemen.. Sterker nog, op 10 februari stuurde Nederland miljoenen mondkapjes, tien beademingsmachines en 100.000 beschermende overalls en andere medische hulpmiddelen naar China, schreef de Volkskrant. Volgens Rutte “ter bevestiging van onze goede verstandhouding met China”…  Heel opmerkelijk, want een paar weken later bleek dat wij deze spullen zelf hard nodig hadden, met name in de verpleeghuizen..