God gebruikt Covid-19 om de Kerk te ‘snoeien’ – Francis Chan

God gebruikt Covid-19 om de Kerk te ‘snoeien’ – Francis Chan

God gebruikt Covid-19 om de Kerk te ‘snoeien’ – Francis Chan 1200 630 VISFER

Zondag 26 apr 2020  door Francis Chan

(Foto: YouTube/RZIM)

God gebruikt het coronavirus om “de Kerk te snoeien en takken af te snijden die geen vruchten dragen”, heeft Francis Chan gezegd.

De predikant en evangelist zei dit tijdens een virtuele bijeenkomst, dat de kerk daardoor veel vruchtbaarder zal worden.

In een gewaagde toespraak zei hij dat christenen nog steeds “onbevreesd” kunnen zijn in het aangezicht van de dood, want zelfs als ze sterven aan het coronavirus, gaan ze naar de hemel om hun beloning te ontvangen.

Livestreaming vanuit zijn huis in Hongkong gaat hij in op de vraag of de Kerk de pandemie zal overleven.

De schrijver van de Crazy Love zei, dat waar de Kerk de waarheid volgt, het “goed komt”. Hij voegde eraan toe dat zelfs in een tijd als deze, christenen nog steeds geroepen zijn om “vooruit te komen en te gaan”.

“Ik hoor veel gesprekken over mensen die zich zorgen maken of hun kerk het wel zal overleven,” zei hij.

“Een mooi voorbeeld waar ik aan denk is, dat als ik hier een diamant had, en ik er  met een hamer op sla, wat zou er dan met die diamant gebeuren? Niets, als het een echte diamant is. Als deze ‘diamant’ verbrijzelt, was deze niet echt.”

Verwijzend naar Mattheüs 16:18, waarin Jezus zegt: “Ik zal mijn kerk bouwen, en de poorten van Hades zullen hem niet overwinnen,” zei Chan dat het belangrijk was om op deze woorden te vertrouwen.

“Dit wordt een groep waar de poorten van de hel niet tegenop kunnen,” zei Chan over christenen.

“Geen virus, geen regering, geen economische dit of dat, leven, dood, niets.

“En dus worden wij als gelovigen verondersteld de woorden van Jezus te vertrouwen en te gaan. Het komt goed met de kerk. Dit is het moment waarop God de Kerk gaat snoeien en takken gaat afsnijden die geen vrucht dragen, maar deze zal alleen maar vruchtbaarder worden.

“En dus met dat soort vertrouwen, moeten we vooruit gaan, wat is het ergste wat me is overkomen? Ik ga dood en ontvang de prijs waar ik mijn hele leven naar heb verlangd. We kunnen onbevreesd zijn.

Chan ging verder met te suggereren dat het in zo’n crisis als de coronavirus pandemie, Christenen kunnen schitteren. De uitbraak is dan ook niet als een verrassing voor God gekomen, zei hij.

“We zijn hier letterlijk voor gemaakt, voorbereid op deze,” zei hij.

“Jezus beloofde dat er een Kerk zou komen die zou opstaan, en Hij vertelde ons dat er in de laatste dagen de tekenen en wonderen zouden zijn en dat deze Kerk echt zo verenigd zou zijn en dat in liefde met elkaar”.

Hij voegde eraan toe: “God wist dat deze dag zou komen. En hier is het dan. En dus laten we verder gaan. En vertrouw op de verandering.