Iraakse christen overleefd drie maal een aanslag op zijn leven

Iraakse christen overleefd drie maal een aanslag op zijn leven

Iraakse christen overleefd drie maal een aanslag op zijn leven 1000 562 VISFER

6 juni 2019

Een Iraakse christen werd keer op keer door wonder van de dood gered. Moslim extremisten geprobeerden hem te doden vanwege zijn geloof.

Ze goten een liter benzine over hem heen en staken hem in brand, hij werd ook gestenigd. Maar toch meldde Christian Post dat hij iedere moordaanslag overleefde en dat hij ongedeerd bleef.

Er was een interview met de man voor de documentaire “Hearts and Hands: Iraq”. Dit is een documentaire waarin Sean Feucht onthult hoe christenen over de hele wereld vervolgd worden. De man vertelde hoe ISIS druk op hem uitoefende om de islam te accepteren, maar dat Jezus hem in een droom had bezocht.

“Ik ben de Heer zo dankbaar. Wat hij precies zei, kan ik niet zeggen. Het is een belofte tussen Hem en mij, maar ik heb één ding van Hem gevraagd en Hij heeft op mijn verzoek gereageerd. Ze probeerden me te stenigen voor mijn christelijk geloof, maar de stenen deden mij niets. Daarna hebben ze me drie keer in brand gestoken, maar ik heb niet verbrand “, getuigt de Iraakse christen die Jezus de eer gaf voor de wonderen. Hij zegt ook dat hij een roeping heeft om naar de donkerste plaatsen te gaan waar de vervolging van christenen het ergste is.

“Ons team bevindt zich momenteel in Irak, terwijl het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken personeel terugtrekt”, zei Feucht. “Maar onze jongens zijn er nog steeds. Wij waren er bij het ergste van het ergste. Iedereen dacht dat we gek waren. Net toen iedereen de plaats verliet, kwamen we aan, dus nu hebben we een goedlopend project daar.”

Tegenwoordig zijn er minder dan 200.000 christenen in Irak, terwijl er in 2002 meer dan 1,4 miljoen christenen in Irak en 500.000 christenen in Irak waren.

De genocide had ook invloed op de Iraakse Yazidi-minderheid. Naar schatting 60 000 Yezidi’s vluchtten naar Europa, terwijl nog steeds ongeveer 550 000 Yazidi’s achterbleven in Irak, waarvan 280 000 ontheemden.

Hieronder meerdere getuigenissen:

Jezus redt een ontvoerde moslim in Irak:

“Van moslim naar christen” – Faraidoun Fouad: