Israël onder vuur: raketaanval vanuit Gaza nabij Tel Aviv; zeven gewonden, veel schade

Israël onder vuur: raketaanval vanuit Gaza nabij Tel Aviv; zeven gewonden, veel schade

Israël onder vuur: raketaanval vanuit Gaza nabij Tel Aviv; zeven gewonden, veel schade 600 320 VISFER

Twee raketten uit Gaza veroorzaakten grote explosies op maandag 25 maart in de stad Tira en Moshav Mishmeret in de regio Sharon in het centrum van Israël ten noorden van Tel Aviv.

Zes mensen raakten gewond, waaronder twee baby’s en een vrouw van 60, die matig gewond was toen hun huis in de moshav een voltreffer trof. Twee ingesloten bewoners konden zichzelf uit het verwoeste gebouw bevrijden.

De explosies werden veroorzaakt door raketten afgevuurd door Palestijnse organisaties uit de Gazastrook. Ze kwamen seconden na sirene waarschuwingen in de regio’s Sharon en Hefer Valley, waaronder Rosh Ha’Ayin, Afek, Kfar Saba, Neveh Yamin, Lev Hashon, Ain Vered, Pardesiya, Qalanswa, Ramat Hakovesh en Tel Mond.

De EHBO-hulpdienst van Magen David is zeer alert. Hamas heeft een aaneenschakeling aangekondigd voor een grote escalatie van aanvallen op Israël ter gelegenheid van de eerste verjaardag van de Mars van de Miljoen op 31 maart.

Premier Benjamin Netanyahu, die momenteel in de Verenigde Staten is voor de AIPAC-conferentie, werd op de hoogte gebracht van de aanval en zal de kwestie bespreken met de IDF-chef, nationale veiligheidsadviseur en andere hoge defensiefunctionarissen.

Met dank aan: brabosh.com