Wat het journaal je niet wilde tonen: vergeving in Christus.

Wat het journaal je niet wilde tonen: vergeving in Christus.

Wat het journaal je niet wilde tonen: vergeving in Christus. 940 626 VISFER

Kolossenzen 3:13 Verdraag elkaar en vergeef de een de ander, als iemand tegen iemand anders een klacht heeft; zoals ook Christus u vergeven heeft, zo moet ook u doen.

Buitengewone daad van genade: broer van Botham Jean omarmt en vergeeft Amber Guyger na het krijgen van een gevangenisstraf van 10 jaar.

Voormalig politieofficier Amber Guyger uit Dallas werd woensdag veroordeeld tot 10 jaar gevangenisstraf voor de fatale moord in 2018 op een onschuldige man die ze had neergeschoten toen ze ten onrechte zijn appartement binnenkwam in de overtuiging dat het van haar was.

Maar in een opmerkelijke daad vanuit het hart nam de broer van het slachtoffer de getuigenbank en sprak rechtstreeks tegen Guyger: “Ik hou van je zoals iedereen”, omhelsde haar later in de rechtszaal voordat ze naar de gevangenis werd geleid.

De jury van Dallas County bereikte een unaniem besluit over de straf net voor 16.00 uur. Central Standard Time, na iets meer dan een uur overleg.

Rechter Tammy Kemp beval Guyger en haar advocaten om te blijven staan terwijl ze de beslissing van de jury over de veroordeling las.

Guyer werd overgedragen aan het Texas Department of Criminal Justice om onmiddellijk aan haar straf te beginnen. Ze zou over vijf jaar in aanmerking kunnen komen voor voorwaardelijke vrijlating.

De uitspraak leek aanvankelijk de familie van het slachtoffer, Botham Jean, teleur te stellen, die hadden gehoopt op een veel zwaardere straf voor Guyger. Verschillende leden van het gezin braken in tranen uit en schudden hun hoofd alsof ze de beslissing van de jury niet geloofden.

Maar de 18-jarige broer van Jean, Brandt Jean, nam de getuigenbank op en zei tegen Guyger: “Ik weet dat als je naar God gaat en Hem vraagt, Hij je zal vergeven.”

“Ik hou van je net als iedereen en ik hoop niet dat je wegrot en sterft,” zei Brandt Jean tegen Guyger. “Ik wil het het beste voor jou. Ik wilde dit niet alleen tegen mijn eigen familie, ik wil niet eens dat je naar de gevangenis gaat. Ik wil het beste voor jou omdat ik weet dat dat precies is wat Botham zou willen voor jou. Geef je leven aan Christus. Ik denk dat het geven van je leven aan Christus het beste is wat Botham voor jou zou willen. ‘

Brandt Jean vroeg vervolgens aan Kemp of hij Guyger een knuffel kon geven, een verzoek aan de rechter.

Hij stapte uit de getuigenbank af en ontmoette Guyger voor de rechtbank en omhelsde toen Guyger in tranen uitbarstte.

Even later sprak Kemp privé met Guyger en omhelsde haar ook en leek haar hoopvolle woorden te geven. Ze gaf haar ook een Bijbel.

De moeder van Jean, Allison, zei op een persconferentie na de veroordeling dat hoewel de dood van haar zoon ‘mijn leven heeft veranderd, het leven van mijn familie heeft veranderd’, ze de beslissing van de jury zal accepteren en proberen verder te gaan.

“Die 10 jaar in de gevangenis is voor haar (Guyger) om na te denken en haar leven te veranderen,” zei Allison Jean. “Maar er is nog veel meer te doen door de stad Dallas. De corruptie die we tijdens dit proces zagen, moet stoppen. De stad Dallas moet van binnen uit beginnen met opruimen. De politie van Dallas heeft daarin veel te doen.